
کلاهبرداری آنلاین امروزه تمامی کسب وکارها را تهدید میکند و کلاهبرداران اینترنتی روزبهروز روشهای جدیدتری را به کار میبندند.
طبق آمار منتشرشده، تقریباً 50 درصد از مشاغل کوچک در دورهای از تجارت خود قربانی کلاهبرداری آنلاین میشوند و هر کسبوکار به طور متوسط 114000 دلار در این زمینه ضرر میکند. کلاهبرداری آنلاین علاوه بر ضرر مالی، میتواند موجب خدشهدار شدن اعتبار شرکت، از دست دادن مشتریان و صرف زمان، هزینه و انرژی زیادی برای پیگیری کلاهبرداری آنلاین و بازگشت احتمالی ضرر شود.
پیشگیری از این اتفاقات بهمراتب هزینه و انرژی کمتری نیاز دارد. به همین جهت در این مقاله به چند روش ساده جهت کنترل کلاهبرداری اینترنتی خواهیم پرداخت.
روشهای کاربردی برای جلوگیری از کلاهبرداری آنلاین
امروزه کلاهبرداری آنلاین از روشهای مختلفی صورت میگیرد اما شما به عنوان صاحبان کسبوکار مجبور نیستید دست روی دست گذاشته و از این باجگیریها ضربه بخورید.
بلکه با برخی روشهای کاربردی میتوانید کسبوکار خود و حساب مشتریانتان را ایمن نگه دارید.
حسابها و معاملات بانکی را روزانه کنترل کنید
شما بهتر از هر کسی تجارت خود را میشناسید و با الگوی خرید مشتریان خود آشنا هستید. کنترل روزانۀ حسابها و هزینهها باعث میشود نقاط خطر مثل هزینههای نا متناقض و متفاوت با سایر روزها و مواردی مانند درز اطلاعات شخصی مشتریان را زود متوجه شوید. شما همچنین میتوانید IP مشتریان خود را کنترل کرده و اگر IP از کشورهایی با تعداد بالای کلاهبرداران اینترنتی دیدید آن را شناسایی کنید.
برای خریدهای اینترنتی سقف تعیین کنید
شما میتوانید برای حسابهای مشتریان محدودیت یا سقف خرید تعیین کنید تا درصورتی که اطلاعات حساب مشتریان به دست هکرها افتاد، کلاهبرداری آنلاین برای آنها امکانپذیر نباشد.
از سیستم تأیید آدرس (AVS) کمک بگیرید
این سیستمها آدرس های الکترونیکی کارتهای اعتباری را با آدرس موجود در پروندۀ شرکت کارت اعتباری مقایسه میکنند و درصورت مغایرت، اجازۀ استفاده از کارت اعتباری را نمیدهند.
استفاده از CVV2 ضرورت دارد
احتمالا عدد سه یا چهار رقمی روی کارتهای بانکی خود را دیدهاید. این عدد که همان کد CVV2 است در ایجاد امنیت هنگام خرید اینترنتی بسیار کارساز است. این شماره تنها روی کارت بانکی وجود داشته و کلاهبرداری آنلاین و دریافت این کد بدون دسترسی به خود کارت بانکی امکانپذیر نیست.
رمزهای عبور راحت، کمکی برای کلاهبرداری آنلاین هستند
هکرها به برنامههای پیچیدهای دسترسی دارند که در زمان کوتاهی رمزهای عبور ساده را برای آنها رمزشکنی میکنند. به همین دلیل بهتر است رمزهای عبور قوی و پیچیده شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم نگارشی را قبول کنید. استفاده از آنها ممکن است برای مشتری اندکی سخت باشد اما امنیت حساب او را بیشتر تضمین میکند.
سیستم عامل ها و نرم افزارها را به روز نگه دارید
شرکتهای سازندۀ نرمافزارها همواره نسخۀ بروز آنها را با ویژگیهای بهتر و قویتری روانۀ بازار میکنند. این ویژگیها امنیت نرمافزارها را بیشتر از پیش تضمین میکنند و آنها را در برابر بدافزارها، ویروسها و روشهای جدید کلاهبرداری آنلاین ایمن میکنند.
بهتر است شما نیز از این موضوع بیبهره نمانید و به امنیت کسبوکار خود کمک کنید.