
فینتک از ترکیب دو عبارت خدمات مالی و فناوری دیجیتال تشکیل شده است و در واقع برای توصیف فناوریهایی به کار میرود که برای ارائه بهتر خدمات مالی از فناوریهای هوشمند استفاده میکنند.
فینتک برای افرادی که حساب بانکی ندارند، بسیار مناسب است. زیرا امکان دسترسی به خدمات مالی را بدون داشتن حساب بانکی فراهم میکند.
در ادامه با ما همراه باشید تا با دستههای متنوع فین تک آشنا شوید و در انتها چند نمونه موفق ایرانی را نیز بشناسید.
اصول فین تک
فینتک در حال حاضر قصد دارد خدمات مالی قرن بیست و یکم را دوباره تعریف کند، به طوری که بسیاری از افراد آن را پایان عمر بسیاری از بانکها میدانند.
تحولات موجود در فینتک در حقیقت عامل هوشمندی یک صنعت مالی است که حتی کاربران نیز از این سرویس بسیار حمایت کردهاند.
انواع فینتک
فینتک استارتاپها و کسب و کارهای مختلفی را پوشش میدهد که در ادامه قصد داریم دستههای مختلف فینتک را بیان کنیم.
وام دادن
برای توسعه فینتک میتوان از وامهای دیجیتال استفاده کرد. به همین دلیل سازمانهای مالی و مجموعههایی که در این حوزه فعالیت میکنند، میتوانند شرایط دریافت وام را به صورت کاملا آنلاین فراهم کنند.
اینشورتک
به استارتاپها و کسب و کارهایی که با استفاده از قابلیتهای فناوری در راستای خدمات بیمه فعالیت میکنند، اینشورتک میگویند. در واقع هدف این سازمانها این است که تمام خدمات مربوط به کارهای بیمه مانند بیمه شخص ثالث، بیمه تکمیلی درمان، بیمه عمر و غیره را به مشترکان خود سرویسدهی کنند.
خدمات پرداخت
احتمالا مردم با این مورد بیشتر آشنایی دارند. زیرا از جمله معروفترین شرکتهای خدمات پرداخت، پی پال و پیپینگ است که امروزه کاربران زیادی را به دست آوردند.
این سرویس امکانات مختلفی را در اختیار افراد میگذارد. به عنوان مثال، فرآیند کارت به کارت یا بهطور کلی انتقالهای مالی در گذشته به صورت دستی انجام میشد اما امروزه انجام آنها به صورت کاملا سریع و الکترونیکی است.
یکی دیگر از کاربردهای پر استفاده فین تک مربوط به خدمات پرداختی گوشیهای همراه است که امروز کمتر کسی وجود دارد که از این خدمات استفاده نکند.
رگتک
رگ تک (فناوریهای قانونگذاری) میتواند هزینههای موجود در فرآیندهای خدمات مالی را کاهش دهد و علاوه بر این برای بانکها شرایطی را فراهم میکند تا روی نحوه اجرای قوانین نظارت داشته باشند.
ارزهای رمزنگاری شده یا کریپتوکارنسی
در حال حاضر، بازار ارزهای دیجیتال خیلی داغ است و اگر بخواهیم کریپتورکارنسیها را به صورت ساده تعریف کنیم، در حقیقت پول آنلاین و اینترنتی است که با استفاده از فناوریهای مختلف رمزنگاری میشود و تنها تفاوت آن با پول معمولی این است که جنبه فیزیکی ندارد.
سرمایهگذاری
با این دسته از فینتک کاربران قادر هستند از طریق گوشیهای هوشمند، ابزارهای مالی خود را خرید و فروش کنند، از نمونههای موفق آن در دنیا میتوان Addepar و Hedgeable را نام برد.
رمیتنس
با رمیتنس دغدغه افرادی که مهاجرت میکنند برای انتفال پول و درآمد به داخل کشور حل شده است.
فینتکهای ایرانی برتر
همان طور که گفتیم فین تک یک ترکیب خارقالعاده از صنعت مالی و فناوری است و میتواند آینده مالی دنیا را دگرگون کند.
فونپی و کوانت کن دو فینتک برتر ایرانی هستند که برند اول در حوزه نرمافراز برای پرداختهای موبایلی توسعه یافته است و دیگری یک پلتفرم معاملات الگوریتمی است که میتواند کوچکترین تغییرات و محاسبات سهام را ارائه دهد.