
اتریوم چیست و آن را بیشتر بشناسید
اتریوم (Ethereum) پس از بیتکوین به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب بازار رمزارزها شناخته می شود. اتریوم یک شبکهی محاسباتی غیر متمرکز بر بستر بلاکچین است که قابلیت های فراوانی دارد. البته ارز بومی این شبکه را نیز اغلب افراد با عنوان ارز دیجیتال اتریوم میشناسند. حال آنکه این ارز اتر (Ether) نام دارد.
در این مقاله یاد میگیریم اتریوم چیست و همچنین به بررسی ویژگیها، نقاط ضعف و قدرت اتریوم میپردازیم و نحوه استفاده از آن را بطور مختصر شرح خواهیم داد.
مزایای اتریوم
بیایید نگاهی به مزایای این شبکهی مهم داشته باشیم. بدیهیست که مزیتهای این شبکه شامل حال ارز اتر نیز شده و کارایی و محبوبیت و قیمت اتریوم را نیز بالاتر میبرند.
- شبکهی بزرگ و در دسترس: اتریوم شبکهای قدرتمند است که در طول سالها فعالیت و انجام میلیاردها تراکنش موفق، اعتماد کاربران را به خود جلب کرده است.
- کاربردهای متعدد: اتریوم علاوه بر اینکه مانند بیتکوین قابلیت ذخیرهی ارزش را دارد، میتواند برای پردازش انواع تراکنشهای مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیرهی داده برای اجرای نرمافزارهای غیر متمرکز استفاده شود.
- توسعهی مستمر: جامعهی بزرگ توسعهدهندگان اتریوم همواره به دنبال راههای جدید برای ارتقا شبکه و توسعه نرمافزارهای جدید هستند.
- حذف واسطهها: شبکهی غیرمتمرکز اتریوم به کاربران اجازه میدهد بدون واسطههایی مثل وکلا و بانکها برای تنظیم قراردادها و انجام تراکنشها، معاملههای خود را انجام داده و از قراردادهای هوشمند استفاده کنند.
مطالب مرتبط: (Ethereum) پلتفرم اتریوم
معایب اتریوم
- کارمزد بالا: افزایش محبوبیت اتریوم در سالهای اخیر منجر به افزایش کارمزد تراکنش شده است. بهطوریکه در ما فوریه 2021 رکورد 23 دلار برای هر تراکنش ثبت شد. دلیل این افزایش کارمزد این است که برخلاف بیتکوین که خود شبکه پاداش تاییدکنندگان تراکنش ( یا ماینرها) را میدهد. اتریوم از انجام دهندگان تراکنش (کاربران عادی) کارمزد دریافت میکند.
- امکان تورم: بر خلاف بیتکوین که تعداد توکنهای قابل استخراج آن به21 میلیون عدد محدود است اتریوم محدودیت کلی برای استخراج ندارد. اما امکان استخراج اتریوم به 18 میلیون توکن در سال محدود شده است. همین امر باعث ایجاد تورم در بازار اتریوم مشابه بازار ارزهای سنتی میشود.
- دشواری یادگیری برای توسعه دهندگان: فضای اتریوم برای توسعهدهندگانی که از فضای پردازش متمرکز به فضای غیرمتمرکز اتریوم مهاجرت میکنند میتواند بسیار دشوار باشد.
چگونگی خرید و استفاده از اتریوم
برای استفاده از اتریوم و بهرهمندی از ویژگیهای متعدد آن نیاز به مراجعه به سایت یکی از صرافیهای ارز دیجیتال مثل Binance دارید. با خرید اتریوم و ذخیر آن در یک کیف پول اتریوم، میتوانید از آن برای انجام تراکنشها و استفاده از نرمافزارهای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند بهره ببرید.
Trust Wallet یکی از کیف پولهای محبوب ارز دیجیتال است که امکان استفاده از قابلیتهای فراوان اتریوم را به کاربران میدهد.
حواستان باشد:
قبل از هرگونه سرمایهگذاری مالی، خرید و فروش ارز دیجیتال و یا استفاده از کیف پول خاص با یک مشاور مالی مشورت و تحقیق کنید.
اخیرا اخبار گوناگونی از هک شدن کیفپولهای مختلف منتشر شده است. قبل از هر گونه تصمیم و پرداخت شخصأ تحقیق کنید و آموزش ببینید.
منبع: what is ethereum